Бібліотеки - це скарбниці всіх багатств людського духу. Г. Лейбніц

суботу, 26 березня 2016 р.

Тиждень дитячого читання

Щорічно у березні проводиться Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

У підготовці та проведенні Тижня беруть участь бібліотекарі, вчителі, класні керівники, батьки, члени учнівського самоврядування, громадськість, письменники.
Проведення масштабних заходів - чудова нагода для популяризації серед дітей книг, прищеплення у юних читачів любові до читання, до художнього слова, а також заохочення учнів до систематичного читання.

Так, у навчальних закладах м. Львова заплановано та реалізовується низка цікавих заходів.

Зокрема, 22 березня 2016 р. на базі ЛСЗШ № 82 відбулася Арт-майтерня «Книга власними руками». У заході взляли участь бібліотекарі ЗНЗ Личаківського району, методист НМЦО м. Львова, а також студентка Української академії друкарства. 

Кожна книга, яка портапляє до рук читача, має свою «історію». Наталія, студентка УАД, ознайомила присутніх із редакційно-видавничим процесом, із основними етапами виготовлення видань. Учасникам майстерні вдалося власноруч виготовили книгу. 

Проведення різноманітних заходів у межах Тижня дитячого читання є чудовою нагодою аби залучити учнівський колектив до питань бережливого ставлення до книг, виховання поваги до праці людей, які їх створили, відповідальності за правильне і раціональне використання книг, а також популяризація літератури та заохочення школярів до читання. 

Дякую усім учасникам заходу та бажаю успіхів й реалізації творчих задумів!














Немає коментарів:

Дописати коментар